Odjel za urologiju

v.d. Voditelj Odjela

Emanuel Modrić, dr. med. spec. urolog

v.d. Glavna sestra

Kristina Pokos, bacc. med. techn.

Liječnici

Josip Šustra, dr. med. spec. urolog
Karimani Alaedin, dr. med.
Ivan Jukić, dr.med.

Medicinske sestre:

  • Ankica Žibrik-Sabolić, med.sr.
  • Marija Gudelj, med.sr.
  • Vesna Kambić, med.sr.
  • Barbara Kuhta, med.sr.
  • Antonija Leko, med.sr.
  • Marijana Nemet, med.sr.

 – instrumentarke:

  • Željka Brcko, med.sr.
  • Maja Bundalo Jurković, bacc. med. techn.

 – ambulantna sestra:

  • Zdenka Kajgana, med. sr.

 – administrator:

  • Zdenka Ljubetić

Telefoni:
Odjel: 043 279 241
Ambulanta: 043 279 108

Dvije odjelne ambulante rade od 7 – 15 h.

Hitna ambulanta radi od 0 – 24h.

Pacijenti se upisuju kod liječnika obiteljske medicine, na centralnom upisu ili osobno. Upisani bolesnici dolaze prema utvrđenom terminu. Hitni slučajevi i djeca primaju se bez upisa.

Centralna jedinica upisa 043 279 171

ili

Urološka ambulanta 043 279 108

Djelatnost se sastoji od stacionarnog dijela sa 12 bol. kreveta i operacionom salom, te poliklinike, dnevnom bolnicom sa 3 bol. kreveta i administracijom.

Godišnje se napravi oko 100 velikih operativnih zahvata i 500 endoskopskih, te oko 1200 manjih endoskopskih zahvata i operacija u ambulantnom zbrinjavanju.

U cijelosti se rješava problematika bubrežnih kamenca, zatim malignih oboljenja bubrega, mokraćnog mjehura, prostate ili urogenitalnog sustava, te operativno liječenje urođenih ili stečenih grešaka. Primjenjuju se najnovije metode kod urogenitalnih oboljenja i smetnji kontinencije kao i urodinamska dijagnostika.

Pritužbe pacijenata mogu biti upućene pismeno ili usmenim kontaktom s rukovoditeljem ili glavnom odjelnom sestrom.

U Bjelovar 1967. godine dolazi prvi liječnik specijalista urolog Dr. Radoslav Belamarić, te radi unutar Djelatnosti opće kirurgije. Krajem 1967. godine formirani su najprije odsjeci za urologiju i ortopediju, a zatim odjeli preseljenjem u nove prostorije sadašnje ortopedije.

Djelatnost  za urološke bolesti je samostalna djelatnost od 1972. godine. Sastoji se od stacionarnog i polikliničkog dijela.

1979. godine vraća se sa specijalizacije iz urologije Dr. Mladen Pavlović, te se od tada rad može još bolje organizirati. Osobito se proširuje urološki program i povećava broj  uroloških zahvata. Obavljaju se endoskopski operativni zahvati: elektroresekcija prostate i tumora mjehura, ekstrakcije konkremenata, litotripsije

Vrše se velike operacije bubrega, mokraćnog mjehura. Nabavljaju se novi endoskopski aparati koji omogućavaju sve veće i opsežnije endoskopske i urološko-kiruške zahvate.

Nakon adaptacije bivšeg odjela za dječje bolesti, 1981. godine Djelatnost za urološke bolesti je preseljena u novi paviljon u kojem je ostala do danas. U Djelatnosti specijalizaciju dobivaju još dva liječnika.

1986. godine dolazi Dr. Muić Branka i 1990. godine Dr. Vladimir Ferenčak  koji 2008. godine odlazi u drugu ustanovu.