Odjel za urologiju

Voditelj Odjela za urologiju

Emanuel Modrić, dr.med. specijalist urolog, subspecijalist urološke onkologije

Glavna sestra Odjela za urologiju

Antonija Leko, bacc. med. techn.

Liječnici

Josip Šustra, dr. med. spec. urolog
Alaedin Karimani, dr. med. spec. urolog
Ivan Jukić, dr.med., specijalizant urologije

Medicinske sestre:

 • Ankica Žibrik, med.sr.
 • Marija Gudelj, med.sr.
 • Vesna Kambić, med.sr.
 • Kristina Vučković, med.sr.
 • Marijana Nemet, med.sr.
 • Ivkica Čukman, mag. med. techn.
 • Magdalena Ivanušić, bacc. med. techn.

 – instrumentarke:

 • Željka Brcko, med.sr.
 • Martina Rihtarić, med.sr.

 – ambulantne sestre:

 • Zdenka Peranić, med. sr.
 • Mihaela Novak, med. sr.

 – administrator:

 • Zdenka Ljubetić

Telefoni:
Odjel: 043 279 241
Ambulanta: 043 279 108

Dvije odjelne ambulante rade od 7 – 15 h.

Pacijenti se upisuju kod liječnika obiteljske medicine. Upisani pacijenti dolaze prema utvrđenom terminu. Djeca se primaju bez upisa. Hitni slučajevi moraju biti upućeni i provedeni kroz OHBP.

Urološka ambulanta 043 279 108

Djelatnost se sastoji od stacionarnog dijela sa 12 bol. kreveta i operacionom salom, te poliklinike, dnevnom bolnicom sa 3 bol. kreveta i administracijom.

Godišnje se napravi oko 100 velikih operativnih zahvata i 500 endoskopskih, te oko 1200 manjih endoskopskih zahvata i operacija u ambulantnom zbrinjavanju.

U cijelosti se rješava problematika bubrežnih kamenca, zatim malignih oboljenja bubrega, mokraćnog mjehura, prostate ili urogenitalnog sustava, te operativno liječenje urođenih ili stečenih grešaka. Primjenjuju se najnovije metode kod urogenitalnih oboljenja i smetnji kontinencije kao i urodinamska dijagnostika.

Pritužbe pacijenata mogu biti upućene pismeno ili usmenim kontaktom s rukovoditeljem ili glavnom odjelnom sestrom.

U Bjelovar 1967. godine dolazi prvi liječnik specijalista urolog Dr. Radoslav Belamarić, te radi unutar Djelatnosti opće kirurgije. Krajem 1967. godine formirani su najprije odsjeci za urologiju i ortopediju, a zatim odjeli preseljenjem u nove prostorije sadašnje ortopedije.

Djelatnost  za urološke bolesti je samostalna djelatnost od 1972. godine. Sastoji se od stacionarnog i polikliničkog dijela.

1979. godine vraća se sa specijalizacije iz urologije Dr. Mladen Pavlović, te se od tada rad može još bolje organizirati. Osobito se proširuje urološki program i povećava broj  uroloških zahvata. Obavljaju se endoskopski operativni zahvati: elektroresekcija prostate i tumora mjehura, ekstrakcije konkremenata, litotripsije

Vrše se velike operacije bubrega, mokraćnog mjehura. Nabavljaju se novi endoskopski aparati koji omogućavaju sve veće i opsežnije endoskopske i urološko-kiruške zahvate.

Nakon adaptacije bivšeg odjela za dječje bolesti, 1981. godine Djelatnost za urološke bolesti je preseljena u novi paviljon u kojem je ostala do danas. U Djelatnosti specijalizaciju dobivaju još dva liječnika.

1986. godine dolazi Dr. Muić Branka i 1990. godine Dr. Vladimir Ferenčak  koji 2008. godine odlazi u drugu ustanovu.