Otvorenje novog Hitnog bolničkog prijama Opće bolnice Bjelovar, 11. siječnja 2013.

Ministar zdravlja prof. Rajko Ostojić otvorio je u petak, 11.siječnja 2013.g. novi Hitni bolnički prijam Opće bolnice Bjelovar,  čije je uređenje i opremanje stajalo 5,4 milijuna kuna.

Ministarstvo zdravlja financiralo je nabavku medicinske opreme sa 3,7 milijuna kuna, dok je Bjelovarsko-bilogorska županija za uređenje prostora Hitnog prijama osigurala 1,7 milijuna kuna.

Nabavljena je najsuvremenija medicinska oprema poput aparata za RTG snimanje, anesteziološkog aparata, pet monitora za praćenje životnih funkcija, dva defibrilatora, EKG aparat i mobilni ultrazvučni uređaj. Oprema je nabavljena u sklopu Projekta unapređenja hitne medicinske službe i
investicijskog planiranja u zdravstvu, kojeg provodi Ministarstvo zdravlja.

Novi prostor od 458 četvornih metara Hitnog bolničkog prijama smješten je u dvorišnom dijelu bivše kirurške ambulante, a u njemu se nalazi trijažna ambulanta, moderna radiološka dijagnostika, reanimacijska sala, hitna operacijska sala te prostor za smještaj i nadzor akutnih pacijenata. Objedinjeni hitni bolnički prijam organiziran je kao jedinstveno ulazno mjesto u bolnici za hitne slučajeve.

Njegovim ustrojavanjem uvode se visoki standardi u pružanju hitne medicinske skrbi akutno oboljelima i ozlijeđenima na jednom mjestu te podiže razina kvalitete zdravstvene zaštite.

Galerija slika – otvorenje